Iniciatives


Exposicions itinerants sobre canvi climàtic

Estat de la campanya: ACTIVA

Vols rebre informacio sobre aquesta accio
Explora » Iniciatives » Educació » Exposicions itinerants sobre canvi climàtic

Exposicions itinerants sobre canvi climàtic

Gràcies a una subvenció de la Generalitat de Catalunya, Acciónatura va crear per al curs escolar 2007/2008 dues exposicions sobre causes, efectes i solucions del canvi climàtic a Catalunya, dirigides en primera instància a nens i nenes d’entre 6 i 11 anys (El canvi climàtic també t’escalfa a tu), i a joves a partir de 12 anys (El clima canvia, i tu?).

Al llarg de la campanya, també es van distribuir 500 jocs dels 12 cartells de l’exposició El clima canvia, i tú? a diverses entitats i organismes, com ara la xarxa d’Escoles Verdes de Catalunya, la Secretaria de l’Agenda 21 Escolar o la Federació Catalana de l’Esplai.


Més enllà de la subvenció original, Acciónatura segueix oferint les exposicions a tot tipus d’entitats.

Si esteu interessats en poder fer servir una o les dues exposicions, envieu-nos un correu electrònic a info@accionatura.org o truqueu-nos i expliqueu-nos on les faríeu servir i les possibles dates, perquè així us en podrem confirmar la disponibilitat.

Més de 15.000 persones han vist les exposicions. Durant el 2010 han circulat per sis escoles, dos instituts, dos centres cívics, l'Ajuntament de Figueres, i el Centre de Recursos Pedagògics de Badalona, que les va promoure entre les escoles del municipi al llarg de 2 mesos.

Les característiques tècniques de les exposicions son les següents:

La exposició de Primària està conformada per 7 plafons independents, de 80x180 cm cadascun, visibles per un sol costat. En termes de transport son 7 bosses de tela en forma de tubs on els plafons estan enrotllats. Cada bossa fa aproximadament 100 cm x 12 cm x 12 cm, i pesa aproximadament 4 quilos (total aprox. 28 kg). El muntatge és realment senzill i ràpid.

En el cas de les expos de Secundària, es tracta d’una estructura única, de 2,10 m d’ample per 2,30 m d’alt, que es configura a partir de 12 cartells (de 70 cm d’ample, per 100 cm d’alt, aprox.), de doble cara, de tal forma que l’exposició final mostra 6 pòsters a cada banda. En termes de transport, aquest es fa mitjançant una bossa única de transport que fa aproximadament 110 cm d’ample x 75 cm d’alt x 30 de profunditat, amb un pes aproximat de 45 kg. El muntatge no és gaire complicat.