Explora » Iniciatives » Educació » EscolaSelvans

EscolaSelvans

Ja podeu veure el PRÒLEG de la video-història #EscolaSelvans, on en Jaume Hidalgo Colomé explica el nostre programa #Selvans, a la vegada que es comença a perfilar-se la continuació de la història....

El teniu al final de la següent presentació, o bé a l'apartat de "Més informació". Esperem que us agradi, i us animi a implicar-vos en aquest esforç col·lectiu!

 

<

Us podeu descarregar la presentació de la campanya #EscolaSèlvans en aquest enllaç.

 

Gràcies!

INFORMACIÓ COMPLEMENTÀRIA

Si voleu entendre el programa #Sèlvans de #BoscosMadurs en imatges, no us perdeu el següent excel·lent reportatge TV! Min 8:30 a 11:10 de http://goo.gl/A52pev

 

Si voleu entendre la iniciativa #CompensaNatura en imatges, no us perdeu el següent curt explicatiu:

 

1. Plantegeu la campanya a nivell de centre educatiu i determineu un@ interlocutor@.

 

2. Si us plau ompliu la SOL·LICITUD D'INSCRIPCIÓ en aquest enllaç. Per a qualsevol dubte, escriviu un correu electrònic a escolaselvans@accionatura.org o truqueu al 972 869127.

 

3. Rebreu el DOSSIER INFORMATIU per desenvolupar la campanya i el DOCUMENT DE COMPROMÍS que oficialitza la implicació del centre educatiu.

 

4. Comenceu a dinamitzar la campanya en el centre educatiu amb l’assessorament de Les Guilleries Associació d’Educació Ambiental.

 

A nivell d'implicació a la iniciativa CompensaNatura, el plantejament és que cada escola/institut pugui ajudar a preservar un mínim de 100m2 d'un bosc d'alt valor natural mitjançant una aportació única de 19,00 €, amb el repte d’anar més enllà i ajudar a preservar un àrea equivalent als m2 que ocupa el respectiu centre educatiu (en m2 de superfície de sòl segellat).

Per conèixer el cost que tindria preservar un espai equivalent al del centre educatiu, calculeu els m2 totals de sòl segellat del centre educatiu, i multipliqueu aquests m2 per 0,19 €. Recordeu que es tracta d'una donació única, i que amb la suma d’aportacions Acciónatura comprarem els drets de tala a 25 anys de boscos madurs i vells mitjançant acords de custòdia amb la seva respectiva propietat forestal.

Us animem a implicar-vos en una campanya molt ambiciosa que esperem visualitzarà fins on poden arribar les Escoles Verdes si treballen conjuntament per un projecte comú: en aquest cas la preservació del patrimoni natural únic i irreemplaçable que representen els #BoscosMadurs.

Seguim!

 

1.Rebreu el dossier informatiu per desenvolupar la campanya i el document de compromís que oficialitza la implicació del centre educatiu

Ja hem rebut el document de compromís dels primers 9 centres educatius!

1. Escola Sant Domènech (La Ràpita) - ENLLAÇ

2. Escola Lluís Millet (El Masnou) - ENLLAÇ

3. Escola Solc (Barcelona) - Primària i Secundària - ENLLAÇ

4. Institut La Valira (La Seu D'Urgell) - ENLLAÇ

5. Institut Josep Lluís Sert (Castelldefels) - ENLLAÇ

6. Escola Les Llisses (Lliçà de Vall) - ENLLAÇ

7. Escola Josep Guinovart (Castelldefels) - ENLLAÇ

8. Escola Guilleries (Sant Hilari Sacalm) - ENLLAÇ

9. Escola Petit Món Felisa Bastida (Castelldefels) - ENLLAÇ

 

En aquest apartat farem seguiment de les escoles que s'impliquen a la campanya.

-          Número d’escoles implicades a la iniciativa CompensaNatura

-          Número de m2 preservats gràcies a les escoles

-          Número d’escoles que integren la compensació de la seva ocupació del sòl en el seu pla d’acció trianual.

-          Número d’accions de difusió / comunicació dinamitzades des de les pròpies escoles

En aquest apartat pujarem documents i enllaços per descarregues de documents i videos.

 

ATENCIÓ!!! Ja teniu a la vostra disposició el PRÒLEG de la video-història de #EscolaSelvans. En aquest episodi, en Jaume Hidalgo explica el nostre programa #Selvans, a la vegada que es comença a perfilar-se la continuació de la història...

 

 

RÀDIO

No us perdeu la sèrie d'entrevistes que hem fet a l'espai "Boscos Singulars" al FEM GIRONA! Molta informació per compartir, i per aprofondir en diferents vessants d'aquests tresors naturals. Els teniu en aquest enllaç.